Meer over toegankelijkheid

Deze toegankelijkheidspagina’s kwamen tot stand in samenwerking met Inter (voorheen Westkans) en met steun van de Vlaamse overheid en de provincie West-Vlaanderen. Veel locaties hebben een link naar de databank Toegankelijk Vlaanderen. Daar vindt u betrouwbare informatie over de mate van toegankelijkheid van gebouwen en voorzieningen.

logo IPK  logo West-Vlaanderen logo Toerisme Vlaanderen

 

Toegankelijkheid aan de Kust

Westkans onderzocht in 2014 de toegankelijkheid van de Kust. De resultaten werden gebundeld in de brochure 'De Vlaamse Kust, toegankelijk voor iedereen' (Toerisme Vlaanderen).

 

AccesSEAble

De toegankelijkheidsinformatie over de gebouwen en locaties die u op deze pagina's vindt, is ook beschikbaar op de smartphone-app AccesSEAble.

 

 

Pagina Gemeentelijke adviesraad

[Indien er in uw gemeente een adviesraad, commissie of werkgroep voor personen met een beperking / toegankelijkheid is.]

 

 

Pagina Wie doet wat?

Inter

logo Inter

www.inter.vlaanderen

Sinds 1 mei 2015 maakt Westkans deel uit van de nieuwe organisatie Inter en bundelt zo de krachten met de provinciale adviesbureaus toegankelijkheid ATO en Toegankelijkheidsbureau; met Enter, het Vlaams expertisecentrum toegankelijkheid en met Intro, gespecialiseerd in toegankelijkheid van evenementen.

Inter biedt bouwkundig toegankelijkheidsadvies en expertise in toegankelijkheid en universal design, geeft vormingen, maakt evenementen toegankelijk, adviseert overheden, doet aan onderzoek …

 

Provincie West-Vlaanderen

logo West-Vlaanderen

www.west-vlaanderen.be/gelijkekansen

De provincie West-Vlaanderen werkt mee aan de realisatie van een integraal toegankelijke samenleving. Ze ondersteunt ook andere organisaties of besturen die werken aan toegankelijkheid.
Zo kan je bij de provincie terecht voor onder meer:

  • De brochure voor lokale besturen ‘Toegankelijkheid, een lokaal verhaal’
  • De toegankelijkheidskit voor evenementen (met een oprolbare oprijplaat)
  • Projectbegeleiding in het kader van het vernieuwde impulsreglement

 

Toerisme Vlaanderen

logo Toerisme Vlaanderen

www.visitflanders.be | www.visitflanders.com/nl/toegankelijkheid

Vlaanderen wil iedereen goed ontvangen: jong en oud, met of zonder een beperking of zorgvraag. Toerisme Vlaanderen helpt je graag op weg als je extra noden of wensen hebt op je vakantie of uitstap. Contacteer ons voor gratis en onafhankelijk reisadvies.

 

Gelijke Kansen in Vlaanderen

logo gelijke kansen in vlaanderen

www.gelijkekansen.be

Gelijke Kansen in Vlaanderen is het team binnen de Vlaamse overheid dat werkt aan het  Vlaamse gelijkekansenbeleid.

 

Toegankelijk Vlaanderen (Toevla-databank)

logo Toegankelijk Vlaanderen

www.toevla.be | www.toegankelijkvlaanderen.be

Toegankelijk Vlaanderen (afgekort Toevla) biedt informatie over de toegankelijkheid van publieke gebouwen en andere voorzieningen, zoals hotels, culturele centra, sportcentra, restaurants …

Alle locaties die een toegankelijkheidsonderzoek hebben ondergaan, zijn opgenomen in deze databank. Het toegankelijkheidsonderzoek brengt de toegankelijkheid van het gebouw in kaart op basis van betrouwbare informatie. De gegevens worden zo objectief mogelijk weergegeven per gebouwonderdeel.

 

AnySurfer

logo AnySurfer

www.anysurfer.be

AnySurfer is het kwaliteitslabel voor toegankelijke websites.© Westkans