'100 jaar Groote Oorlog'
Communicatie

logo 100 jaar Groote OorlogNaar aanleiding van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog zijn er heel wat organisaties en instanties bezig met communicatie en promotie van de regio. Hieronder vindt u enkele nieuwsberichten, publicaties en websites over WO I en toegankelijkheid.

Nieuwsberichten

 

 

21 juli 2014

Accessible travel in Flanders Fields - The Telegraph

"Throughout my trip I found that the ‘Accessible to Everyone’ brochure was both detailed and accurate"

 

juli 2014

Luisterpunt herdenkt Groote Oorlog - De Luisterpuntbibliotheek

Samen met het In Flanders Fields Museum (Ieper) stelt de Luisterpuntbibliotheek twee mooie initiatieven voor: "Het droommuseum van Dre" als Daisy-boek en "De Groote Oorlog, zicht- en tastbaar in 10 Twin Visionkaarten".

 

juni 2014

Ten Oorlog! - St*rk (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap)

100 jaar na WO I worden in (West-)Vlaanderen en heel België verschillende evenementen en tentoonstellingen georganiseerd om de Groote Oorlog te herdenken. En hoe zit het met de toegankelijkheid van het aanbod?

 

6 november 2013

World Travel Market bekroont Vlaams toegankelijk toerisme - Toerisme Vlaanderen

Toerisme Vlaanderen won de 'Amadeus & WTM Travel Experience Award' voor toegankelijk toerisme. Vlaanderen groeit stilaan uit tot een toegankelijke vakantiebestemming voor iedereen. De inspanningen die in de Westhoek gebeuren aan de vooravond van de herdenking van 100 jaar Eerste Wereldoorlog vormen hiervoor een pilootproject.

 

5 november 2013

Flanders Fields nu ook toegankelijk voor mensen met beperking - De Standaard

Toerisme Vlaanderen lanceert met ‘Flanders Fields - Toegankelijk voor iedereen’ een meertalige brochure voor mensen met een beperking die de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek willen herdenken. Zo komen deze mensen te weten hoe ze op een comfortabele manier gebouwen en attracties kunnen ontdekken. Toerisme Vlaanderen, dat samenwerkte met de provincie West-Vlaanderen en het adviesbureau Westkans, verdeelt de brochure voor het eerst op de Londense vakbeurs World Travel Market.

 

6 september 2013

De blog 'Museum for all' postte een berichtje over de nieuwe brochure '100 jaar Groote Oorlog 2014-2018' van het Infopunt Toegankelijk Reizen (Toerisme Vlaanderen).

 

WO I en toegankelijkheid

 

 

Algemene websites

 

Trefwoorden

© Westkans