Publicaties over toegankelijkheid

Brugge - toegankelijk voor iedereen

 

coverfoto brochure Brugge De brochure brengt elk aspect van een toegankelijk toeristisch bezoek aan Brugge in kaart: musea en bezienswaardigheden, cafés, restaurants, openbare toiletten, toeristische infokantoren, vakantieverblijven, zorg, hulpmiddelen, vervoer en parkeren. De handige uitneembare kaart met beschrijving vertelt welke route u het beste aflegt om obstakels te vermijden.

Brugge - toegankelijk voor iedereen

Aangepast sanitair KUST | WESTHOEK | BRUGGE

 

cover toiletplan Kust
cover toiletplan Westhoek
cover toiletplan Brugge
In deze boekjes vindt u het aangepast sanitair aan de Kust, in de Westhoek en in Brugge. Per (deel)gemeente ziet u een kaart met alle locaties en per adres informatie over de toegankelijkheid. Zo kunt u zelf inschatten of het toilet voor u geschikt is.

Alle gedetailleerde gegevens vindt u op www.toevla.be.

Aangepast sanitair KUST (pdf, 7.3 MB)

Aangepast sanitair WESTHOEK (pdf, 4.8 MB)

Aangepast sanitair BRUGGE (pdf, 4 MB)

De boekjes zijn te vinden in de toeristische diensten van deze gemeenten. U kunt ze ook bestellen via nele.bastiaens@west-vlaanderen.be.

voorbeeld binnenkant brochure

 

De Vlaamse kust - toegankelijk voor iedereen

 

coverfoto brochure Kust Voor heel wat binnen- en buitenlandse vakantiegangers is de Vlaamse kust de vakantiebestemming bij uitstek. De brochure bevat een overzicht van alle initiatieven die kustgemeenten en toeristische aanbieders nemen voor de iets oudere toeristen, vakantiegangers met een tijdelijke of permanente beperking of mensen die nood hebben aan extra comfort of zorg op vakantie.

De Vlaamse kust - toegankelijk voor iedereen

 

100 jaar Groote Oorlog 2014-2018 - toegankelijk voor iedereen

 

coverfoto brochure WO1 Toerisme Vlaanderen wil de herdenkingsactiviteiten in het kader van 100 jaar Groote Oorlog toegankelijk maken voor een zo ruim mogelijk publiek. De brochure brengt de volledige vakantieketen in de Westhoek in beeld voor bezoekers met een beperking. Alle facetten van een toegankelijke reis komen aan bod: info en onthaal, horeca, bezienswaardigheden, vervoer, assistentie en zorg. De meeste informatie is in de eerste plaats nuttig voor mensen met een motorische handicap. Daarnaast worden ook extra voorzieningen voor mensen met een visuele, auditieve of verstandelijke handicap vermeld.

100 jaar Groote Oorlog 2014-2018. Flanders Fields - Toegankelijk voor iedereen

 

Toegankelijke Vakantieverblijven in Vlaanderen en Brussel

 

coverfoto Toegankelijke vakantieverblijven 2015 (individueel)
coverfoto Toegankelijke vakantieverblijven 2015 (groepen)
De brochure geeft een beeld van de meest toegankelijke hotels, gastenkamers, vakantiewoningen, kampeerverblijven en vakantiecentra in Vlaanderen. Ze vertelt nauwgezet wat een bezoeker kan verwachten van de toegankelijkheid. Van de voordeur tot het kleinste kamertje, alles is ter plaatse onderzocht en deskundig beoordeeld.


Hotels, gastenkamers, vakantiewoningen, kampeerverblijven en vakantiecentra

Hostels, jeugd- en groepsverblijven

 

Vademecum Toegankelijk publiek domein

 

cover vademecum Toegankelijk publiek domein In opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer schreeft Enter vzw het vademecum "Toegankelijk publiek domein" (pdf, 3.7 MB). Hierin worden richtlijnen aangereikt om te komen tot een publiek domein dat voor iedereen veilig en comfortabel bruikbaar is, met extra aandacht voor personen met een beperking.

 

Vademecum Integrale Toegankelijkheid van parken

 

Cover vademecum Het Vademecum Integrale Toegankelijkheid van parken in de reeks 'Harmonisch Park- en Groenbeheer' bevat praktische richtlijnen om bij het beheer van een park of een andere openbare groene ruimte in te spelen op de noden van iedereen. De meeste van deze richtlijnen zijn ook bruikbaar in bossen en natuurgebieden.

Bekijk het vademecum over toegankelijkheid van parken (pdf, 5.7 MB).

 

Technisch Vademecum Paden en verhardingen

 

Cover vademecum Het vademecum Paden en verhardingen richt zich tot de groenbeheerder die geconfronteerd wordt met het ontwerp, de aanleg en het beheer van diverse types paden en andere verhardingen (zoals parkings, pleintjes) in parken, natuurgebieden en bossen.

Dit technisch vademecum maakt deel uit van een reeks technische vademecums die het Agentschap voor Natuur en Bos ontwikkelt ter ondersteuning van beheerders.

Bekijk het Vademecum Paden en verhardingen (pdf, 4.3 MB).

 

Brochure Vlaamse Stedenbouwkundige Verordening Toegankelijkheid

 

Cover Brochure Vlaamse verordening Meer informatie over de verordening.

Download de brochure op de website van de Vlaamse Overheid.

 

Brochures project 'Van Kust tot Kust'

 

Cover brochure De Kust voor iedereen (Nederlands) 'De Kust voor iedereen' bundelt info over toegankelijke accommodaties van De Panne tot Knokke-Heist: hotels, vakantiecentra, jeugdverblijven, vakantiewoningen, campings, gastenkamers, restaurants, cafés, openbaar sanitair, musea, attracties, strandmatten en andere verhardingen, beschikbaarheid van strandrolstoel.

Voor de meest recente informatie verwijzen wij u graag door naar de toeristische websites van de kustgemeenten, die elk een 'Toegankelijkheidspagina' hebben.
cover brochure Klantvriendelijk onthaal De brochure 'Klantvriendelijk onthaal van personen met een beperking' geeft nuttige tips over omgaan met personen met verschillende soorten beperkingen.


U kunt de brochures downloaden op de pagina van het project 'Van Kust tot Kust'.

 

Toegankelijke voetbalstadia

 

cover gids UEFA en CAFE over toegankelijke voetbalstadia In 2009 besloot UEFA tot de oprichting van CAFE: Centre for Access to Football in Europe.

CAFE tracht voetbalstadia voor iedereen toegankelijk te maken. CAFE promoot, ondersteunt en geeft advies in de creatie van toegankelijke voetbalstadia.

Meer informatie op www.cafefootball.eu.

Publicatie "Iedereen kan erbij" (pdf, 8.1 MB): gids van UEFA en CAFE met ‘good practices’ (goede praktijken) om een stadion en de belevenis van een wedstrijddag toegankelijk te maken.

 

Bushaltegids De Lijn

 

cover bushaltegids De Lijn In de brochure 'Bushaltegids - Standaardisatie van toegankelijke bushaltes' (pdf, 4.3 MB) kunnen steden en gemeenten meer informatie vinden over toegankelijkheid bij het (her)aanleggen van bushaltes.

 

Ontwerpgids Meegroeiwonen

 

Cover ontwerpgids meegroeiwonen De Ontwerpgids Meegroeiwonen kunt u bestellen via de website meegroeiwonen.info.

Algemene informatie over meegroeiwonen vindt u op onze website en op www.meegroeiwonen.info.

 

Wenkenbladen en inspiratiebundels toegankelijkheid van publieke gebouwen

    Trefwoorden

    © Westkans