Startpagina  |  Over Westkans  |  Over Provincie West-Vlaanderen


Praktijkboek    Hoe maak ik bewegwijzering toegankelijk?
Opvolging en nazorg

Onderhoud

Bewegwijzering is een directe afspiegeling van permanent veranderende bouwkundige voorzieningen, organisatie en routes. Bijstellingen en 'natuurlijke' mutaties zijn in de beginfase, maar vooral in een later stadium, onvermijdelijk.

Beheer

De hoeveelheid werk en kosten die gepaard gaan met het beheer van het bewegwijzeringsysteem is sterk afhankelijk van de beslissingen die tijdens het ontwerpproces van dit systeem zijn genomen. Het is van belang te anticiperen op - zowel fysieke (het gebouw) als inhoudelijke (andere functie voor eenzelfde locatie - veranderingen binnen de organisatie. Hierna worden enkele aspecten van bewegwijzering beschreven om een indruk te geven van de consequenties die beslissingen hebben voor het beheer en de nazorg van het systeem.

Toekomstvisie: nieuwe technologieën

Elektronica als middel

Ook de elektronica heeft haar intrede gedaan voor oriëntatie in de ruimte. Door de dragers dynamisch uit te voeren, dat wil zeggen de teksten op afstand bestuurbaar te maken, wordt een systeem van bewegwijzering ineens een medium dat geschikt is voor de actualiteit.Terug naar het begin
Logo Provincie West-Vlaanderen Logo Westkans
Infomap: Toegankelijkheid zoals het is
© Provinciaal Steunpunt Toegankelijkheid
Ontwerp iAnua